ANLÄGGANDET

8 OKTOBER

15 OKTOBER

22 OKTOBER

29 OKTOBER

5 NOVEMBER

TOTAL
RESULTATTillbaka till GETINGE.
Tillbaka till startsidan.

 

Gårdstånga - Getinge slingan

 

Under hösten 2006 anlades en motionsslinga i bygden i samband med Flyinge utveckling. Den ersatte den tidigare Flyinge-tipsrunda.

Vi fick hjälp av kommunen med att märka upp slingan med blå färg på befintliga lyktstolpar, stenar mm.

G - G slingan är i sin helhet cirka 5 kilometer, men en avkortad del - cirka 4 kilometer användes vid tipspromenaden.
Starten sker vid Vandrarhemmet i Gårdstånga och går sen mot byn, ner på Eskils väg, gångstigen ut mot fältet och till vänster ner mot ån.
Vidare ner till grillplatsen vid ån och upp längs fotbollsplanen, längs gångstigen förbi lekplatsen bort till Näckrosvägen. Den följer man upp till Anna Brahes väg, där man tar till vänster ut på E22:an.
Denna följs sen bort över bron till Igelösavägen där man tar till vänster in på Vägen i Dalen.
Längst in i Dalen väljer man mellan, att gå tillbaka samma väg till affären i Getinge, eller att gå upp för branten och följa åkern ut till E22:an och ner till affären.
Från affären går man ner på Åvägen och följer den runt, upp på Sandbyvägen och vänder vid Trädgårdsmästeriet och Sommarcafét.
Tillbaka på Sandbyvägen, ner på Åvägen, bort till affären och E22:an tillbaka till Anna Brahes väg.
Denna följer man sedan bort till Vandrarhemmet där målet är.

Slingan anlades och administreras av en grupp bybor, bestående av: Börje Caspari, Mats Heander, Elisabeth Rydberg, David Sagna, från Getinge och Maria Borringer och Görel Sigurdsson från Gårdstånga.

Slingan gick 5 söndagar under oktober och november, med tipsfrågor mestadels om bygden. Den var öppen under tiden 13.00 - 15.00.

Tipsslingan fortsätter under våren med 5 nya vandringar, Det sammanlagda resultatet räknas och Flyinge Utveckling delar ut fina priser till vinnarna.


Länkarna till vänster visar mer om slingan.